vi skaber rum og sprænger rammer
  • Hjem
  • Teambuilding
    • Teambuilding og events
    • Vildmarkskøkkenet
    • Teamtræning
    • De lux kurser i kommunikation
  • Skoletjeneste
    • Førskole
    • Skoleklasse
    • Lejrskole
    • Temakasser >
      • Kunst og Kreativ
      • Natur- og kulturhistorie
      • Miljø og bæredygtighed
      • Bevægelse
      • Kryb og kravl
      • Skov og mark
      • Vilde planter
      • Hav og kyst
      • Litteratur og fortælling
      • Bålmad
  • Arrangementer
    • Kurser og events >
      • Nationalpark Bålfestival
      • Havkajakkurser
      • Vildmarksbrunch
      • Mænd & Maver
      • Vildmarksgourmet
      • Smag Mols Bjerge på MTB
    • Fester
  • Om Karpenhøj
    • Årsberetning 2017
    • Vores team
    • Mytologien på Karpenhøj >
      • Nornerne
      • Nagelfar
      • Heimdal
      • Odin
      • Fenris
      • Midgårdsormen
      • Loke
      • Ygdrasil
    • Foredrag
    • Faciliteter
    • Grejbank
    • Her bor vi
    • Ris og ros
    • Galleri
  • Kontakt os

Vildmarkskøkkenet - gourmet i det fri


Vildmarkskøkkenet er en festlig og sjov teamopgave, hvor  madlavningen foregår i det fri over åben ild, i jordovn og på middelalderkomfur. Der skal kløves brænde, tændes bål, graves jordovn, laves saltdej og plukkes ukrudt, krydderurter og spiselige blomster.
Vi sørger for de smuk rammer, og deltagerne opfordres til at lægge deres egne kreative egenskaber og smag i retterne med udgangspunkt i de uddelte opskrifter.

Instruktøren holder styr på tiden og fungerer som vejleder og inspirator gennem hele tilberedningen. Borddækning, pyntning og oprydning er en fællesopgave. Instruktøren hjælper med koordineringen af det hele.
Alle råvarer er fortrinsvist økologiske og lokale. Kaffen er fra det lokale Mols Kafferisteri. 
​
Menuen er fastlagt på forhånd, årstidsbestemt og kunne f.eks. være én af disse:

​Karpenhøj Classic

  • Forret: Eksempelvis varmrøget plankelaks med spidskålssalat, skvalderkålspesto og fladbrød med urter bagt på varme strandsten
  • Hovedret: Kalveculotter tilberedt i jordovn, svine-mørbrad bagt i saltdej i bålets gløder, wokkede rodfrugter/grøntsager, rødvinssauce, årstidens salater pyntet og tilsmagt med ukrudt og blomster og foccaciabrød med rosmarin og flagesalt. 
  • Dessert: Bærkompot med is eller portionsanrettede små trifli af f.eks. blomme, pære eller æble.

Vildmarks kokkeskole

Forretter:
  • Smuk fisk & tangworkshop
  • Varmrøget laks på planke
Hovedretter
  • Skovkvæg serveret med smørsovs/fond og aspargessalsa eller kålworkshop og frugtsalsa – forår/efterår
  • Lam i saltdej med nye kartofler i citronfløde
  • Vegetarisk kornotto med lokalt korn og gedeost fra Stenalt Gods
Dessert
  • Crepes med fløde, bær og blomster

​Karpenhøj Trangia

Bag din egen pauseforplejning - kanelsnegle på Trangia
Frokost på Trangia - f.eks. omelet med brændenælder, ramsløg, ​skvalderkål m.v. 

​Festmiddagen foregår i det fri eller i vores hyggelige samiske lavvu-telt.

Følg os

Sider

Hjem
Erhverv
Skoler
Privat
Om os 
Kontakt os 

Her er vi

Billede

© 2017 Karpenhøj Naturcenter | Dragsmurvej 12 D-8420 Knebel | +45 8635 2804 | info@karpenhoej.dk
  • Hjem
  • Teambuilding
    • Teambuilding og events
    • Vildmarkskøkkenet
    • Teamtræning
    • De lux kurser i kommunikation
  • Skoletjeneste
    • Førskole
    • Skoleklasse
    • Lejrskole
    • Temakasser >
      • Kunst og Kreativ
      • Natur- og kulturhistorie
      • Miljø og bæredygtighed
      • Bevægelse
      • Kryb og kravl
      • Skov og mark
      • Vilde planter
      • Hav og kyst
      • Litteratur og fortælling
      • Bålmad
  • Arrangementer
    • Kurser og events >
      • Nationalpark Bålfestival
      • Havkajakkurser
      • Vildmarksbrunch
      • Mænd & Maver
      • Vildmarksgourmet
      • Smag Mols Bjerge på MTB
    • Fester
  • Om Karpenhøj
    • Årsberetning 2017
    • Vores team
    • Mytologien på Karpenhøj >
      • Nornerne
      • Nagelfar
      • Heimdal
      • Odin
      • Fenris
      • Midgårdsormen
      • Loke
      • Ygdrasil
    • Foredrag
    • Faciliteter
    • Grejbank
    • Her bor vi
    • Ris og ros
    • Galleri
  • Kontakt os